Reunió Servei de Menjador

El passat dijous 7 de febrer del 2013 la Comissió de Menjador va convocar una reunió informativa sobre el servei de Menjador a l’Escola França oberta a tots els pares.
A l’inici de la trobada, es va presentar l’actual Comissió de Menjador formada per Elena Cardona, Ivan Saura, Eva Roche i Ester Xapelli.
La Rosa (coordinadora, Serunion) i alguns membres de la comissió van respondre a les qüestions que van anar sorgint, entre d’altres resumim ara les més importants:
-Es pregunta si pot haver comunicació directa amb la coordinadora. Es contesta que sí: la coordinadora pot fer petites reunions amb els pares que així ho sol·licitin. Això si, els pares han d’avisar amb temps amb una nota a la bustia del menjador.
-Es va parlar del procediment per notificar absentismes (és el mateix que està explicat al blog de l’AMPA. http://frampa.wordpress.com/menjador/). La part que retorna Serunión en cas d’absentisme correspon al menjar, no s’abona la part corresponent a l’assegurança (Serunión té una assegurança que cobreix qualsevol accident durant les hores de menjador),  monitoratge ni cuina. Per això, l’import retornat és inferior al abonat.
-S’explica que els menús son planificats mensualment per l’empresa Serunión i revisats sempre pel dietista de l’Ajuntament de Terrassa que hi fa modificacions quan ho creu necessari. Un dia per setmana hi ha d’haver verdura, pasta, llegum, arròs i sopa, amanida (verdura crua) cada dia i postre làctic un cop per setmana.
-El gramatge (quantitat per nen segons edat) es revisat cada matí per la cuinera de l’escola per garantir que es compleix.
-Hi ha dos torns de menjador: P3-2n comencen a les 12:30h i 3er-6è comencen a les 13:30h. Els grups de P3 dormen entre 1h i 1’5h després del dinar. La resta de grups fan activitats dirigides i joc lliure sempre sota la supervisió de les monitores/monitors. Enguany el Ramón Rodamón es el personatge d’aquestes activitats basades en els països del món.
-L’estona de menjador és el moment d’alimentar-se, de descans i d’esbarjo però també d’aprendre les normes d’educació a la taula. D’altra banda, un dels objectius de la coordinadora i les monitores és garantir que tots els nens mengin de tot. Si hi ha algun dia que alguna cosa no els agrada, o qualsevol altre motiu, elles coneixen cada nen/nena i parlen i negocien amb ells per aconseguir que ho tastin i que es mengi de tot.
-S’explica que la Comissió de Menjador fa un parell de “seguiments” mensuals. Sense avisar a ningú, un membre de la comissió es presenta al menjador, on revisa la qualitat, quantitat, presentació del menjar, l’ordre i la neteja, la relació dels nens/nenes amb les monitores/monitors, etc.
A partir d’ara, cada final de mes trobareu penjat al blog de l’AMPA un petit comentari sobre qüestions que pensem que poden ser del vostre interès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *