Per a més seguretat

Recentment s’ha creat una nova comissió a l’AMPA de l’escola França, la de Mobilitat, integrada per Marta Miranda (mare del Nil de 2n i la Ivet de 3r) i Susanna Sirera (mare de la Beth de P4 i de l’Alba de 2n), amb l’objectiu de garantir la seguretat dels nens i nenes a les entrades i sortides de l’escola i també col·laborar amb el disseny d’un possible Camí escolar.

Per una entrada més segura

Actualment hi ha una gran concentració de persones a la porta de l’escola en els moment d’entrada i sortida, especialment a les 9 del matí.
Aquesta aglomaració fa que de vegades alguna persona invadeixi la calçada per on circulen els vehicles, posant en perill la seva integritat física. Per sort, encara no hem de lamentar accidents, però si que hi ha hagut algun ensurt.
Per aquest motiu, aquesta comissió va entrevistar-se amb la Policia Municipal per plantejar l’opció de tallar la circulació de cotxes per davant de l’escola en aquest moment crític i desviar-la pel carrer de sobre que també desenboca al Passeig 22 de Juliol. La Policia ens va concedir el permís a fer-ho.
Així doncs només faltaria l’aprovació dels socis de realitzar aquesta acció i trobar suficients voluntaris entre els pares i mares per poder-la realitzar.
Consistiria en que un pare / mare poses una balla a les 8.55 i la retirés a les 9.05 cada dia. Des de fa anys, l’escola Bisbat d’Egara fa el mateix.
Properament es passarà una enquesta telemàtica a tots els socis per saber si estarien d’acord o no amb la mesura i si podrien fer de voluntaris durant uns dies per posar i treure la balla per tancar el carrer.

Camí Escolar

Des de fa uns anys, l’Ajuntament està desenvolupant el projecte de dissenyar camins escolars segurs. Recentment la nostra escola s’ha incorporat al projecte a través de la comissió de mobilitat de l’Ampa.
Un camí escolar segur consisteix en determinar quin és el recorregut més utilitzat pels infants d’una escola per arribar a peu al centre educatiu i senyalitzar-ne els punts més problemàtics per facilitar un desplaçament més segur dels nens i nenes.
unnamed
D’aquesta manera, s’indica quins són els passos de vianants més recomanables per creuar, s’identifiquen establiments que estan disposats a ajudar a un nen que requereixi ajuda puntal… o, fins i tot, s’estableixen punts de trobada per tal que els nens vagin plegats a l’escola.
Amb els Camí escolar tant important és aconseguir un canvi d’hàbits cap a mitjans de transport més sostenibles, segurs i saludables, com fomentar que els nostres fills i filles tinguin un major grau d’autonomia en els seus desplaçaments, indispensable per al seu creixement com a persones.

De moment, la direcció de l’escola, a petició de la comissió de mobilitat, ja ha facilitat les adreces dels alumnes (només adreces, no altres dades) per poder participar en aquest projecte de Camins escolars que l’ajuntament està elaborant amb la participació d’unes 10 escoles de la ciutat a través de les seves ampas o direccions.

Per qualsevol consulta, restem a la vostra disposició.

Comissió de Mobilitat

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.