El so i el silenci, els protagonistes de l’última classe de Ioga

Dimarts, 5 de novembre de 2013

Comença la sessió i els gimnastes de l’Escola França escriuen i dibuixen els sons que senten dins i fora l’aula. Han de ser ràpids. L’activitat consisteix en percebre i anotar amb només un minut.

Per seguir treballant les dues sensacions auditives, cada nen tria quatre postures del seu grat i les memoritza.

– La 3! – crida la Vero. Sona la música i àgilment dibuixen la seva postura amb el propi cos. Quan la música s’atura, la desfan i es preparen per configurar la següent.

– Postura 2! – torna a cridar. I el procediment es repeteix. Sentir, pensar i actuar.

A través del joc, s’expressen lliurement d’una forma creativa i distesa.

Després d’aquest exercici més dinàmic, tanquen els llums, baixen les persianes i l’aula queda a les fosques. Gaudeixen de la quietud i aparquen el moviment. Toca treballar la respiració. Es tapen les orelles amb les mans, pronuncien plegats el so de l’abella (bzzzzzz…) i les destapen. Repeteixen l’exercici durant uns minuts.

Arriba el moment de relaxar-se. La Vero projecta sons i els nens els han de reconèixer. Es concentren. Sona l’aigua, sonen ocells… i la calma i la tranquil·litat impregnen l’espai.

Aprofiten els darrers minuts per fer propostes de cara a les properes sessions. En Ian-Paul proposa un “escondite” amb postures, l’Akane un “pica-paret” i la Iratxe un “cuarto oscuro”. Aquesta última, aprofita el seu torn per confessar que s’ho ha passat molt bé. La Vero recull el feedback mentre explica que pròximament hi hauran canvis. Cada sessió, un d’ells podrà agafar el rol de la Vero servint-se de tot el que han treballat fins el moment, que no és poc.

Imatge

 

Imatge

 

Imatge

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *