Acta núm.3 /2010-11

Núm. de la sessió: 3era
Dia: 27.gener.2011
Hora: de 21:40h. a 23:50h.
Lloc: Aula de música

Assistents:
Carles Titos, president, Pilar Campos, secretaria , Eva Garcia, vocal, Mariona Huguet i Montse Aguilar excusen la seva assistència. A més, hi han assistit aproximadament 18 socis i sòcies.
Ordre del dia:
1.  Menjador
En Carles desprès de presentar-nos a la Rosa -coordinadora del servei de menjador- li cedeix la paraula.
Primer la Júlia Carrasco i l’Anna Martí de la Comissió de Menjador fan una petita introducció de com va funcionant tot amb la nova empresa Serunion, tot i que ens fan saber que encara no s’ha reunit amb cap responsable de Serunion perquè van demanar un mes o mes i mig per adaptar-se.
Un cop pren la paraula la Rosa deixa clar que parla amb nom propi i no com a treballadora de Serunion i que s’ha ofert a venir perquè veu molta inquietud per part dels pares.
Comenta que no hi ha hagut gran canvis, només a nivell intern, com per exemple que qui fa ara la previsió del menjar és la cuinera i que mensualment es fa un inventari.
Un pare de parvulari comenta que als nens ja no els van a buscar una miqueta abans com feien amb ISS i la Rosa respon que van comentar-ho amb la directora i que creuen que ja no es necessari perquè els nens ja tenen molt clar que hi han uns quants que es queden a dinar i altres que no.
També explica que la Llibreta viatgera només es farà servir a P3 però que esta a l’impremta, a P4 i P5 només fan algun tipus de comunicació si hi ha alguna variació en el comportament de nen, etc. però que si no reben res és que tot va be.
Respecte al tema de l’aigua embotellada diu que ha estat un problema en el traspàs de la comunicació entre ISS i Serunion, que el tema ja està resolt.
Pel que fa al tema de les al·lèrgies alimentaries, fan l’adaptació de la dieta, prèvia  comunicació a l’empresa amb un informe del pediatre de l’alumne.
Si algun pare vol parlar amb el monitor de menjador del seu fill el primer pas es parlar amb la Rosa perquè el monitor no pot deixar d’atendre al seu grup, però que si ella no pot resoldre-ho aniria ella mateixa a substituir a la monitora perquè els pares parlessin amb ella.
Pel que fa a les comunicacions de les absències es un tema que ha creat força confusió. Si el nen està malalt diu que estaria bé que li donessin una nota o que algun nen de la classe li faci saber i, posteriorment, el dia que l’alumne es reincorpori porti una nota dient el motiu de l’absència.
Respecte als nens que fan us del servei ocasionalment diu que seria bo que s’avisés amb un dia d’antelació si es possible.
Diu que, tot i que aquesta empresa va guanyar el concurs perquè oferia un major nombre de monitors, a data d’avui encara no ha vingut personal nou.
Donat que ara els nens han d’esperar a que tots els nens del seu grup acabin de dinar per sortir al pati amb la monitora corresponent i hi ha que son més ràpids que altres, poden dur còmics o algun  tipus de lectura per fer temps.
A l’hora d’esbarjo els alumnes es distribueixen per grups per anar al pati: 1er, 2on i 3er per un costat i 4art, 5é i 6é per l’altre es reparteixen els dos patis en torns alternatius. Serunion vol introduir com activitat dirigida la confecció de petites manualitats però encara no els hi han dit res. De moment fan un dia d’activitat dirigida i un dia d’activitat lliure.
Respecte al tema de no fer servir les bates al menjador, la Julia ens explica que es va fer per un tema d’higiene; per no anar a la classe, al pati, al menjador, a fer la migdiada, tot amb la mateixa bata, i van decidir que els nens han d’aprendre un hàbit més: intentar no embrutar-se durant el dinar.
Es veu que hi ha hagut queixes de que alguns dies el menjar està fred i la Rosa ho atribueix a que hi ha nens que son molt lents perquè, tal com ho tenen  organitzat, tot surt a una temperatura molt adequada.
La Rosa també comenta que cada divendres ha de fer un informe de com ha anat la setmana i si la directora de l’escola està d’acord ho signen i cadascuna es queda una còpia.
En cas d’accident comenta que elles no poden aplicar cap medicament, en cas de ferida lleu només poden rentar amb aigua i sabó i si és un cop aplicar gel. Si és alguna cosa més greu, 1er truquen als pares per si ells poden fer-se càrrec perquè ella, com a responsable, només pot traslladar al nen accidentat a un centre especialitzat en ambulància. Remarca que és molt i molt important que tots els telèfons de contacte estiguin  actualitzats perquè algunes vegades s’ha trobat molts problemes per localitzar als familiars d’algun nen accidentat.
S’ha establert unes fulles de responsabilitat perquè si algun nen ha de marxar de l’escola de 13 a 15h. han de tenir constància de qui se l’emporta perquè elles en la majoria de les ocasions no coneixen als pares.
La Rosa per tranquil·litzar als pares diu que no patim que si ella observes alguna cosa que no anés be seria la primera en queixar-se a l’empresa perquè per damunt de tot està el benestar dels nens.
Serunion diu que te un departament exclusiu per ocupar-se dels impagats, manques de tiquets, etc.
La Rosa marxa a les 22:45h.
En Carles li agraeix la seva presència i continua amb l’ordre del dia.
2.   Club de Ciències


En Carles fa la lectura de la carta que en José Francisco Pérez en representació dels membres del Club de Ciències ha adreçat a l’AMPA i que adjuntem a continuació:

Estimado Carlos,
Te envío esta carta en representación del grupo de padres que formamos la Comisión del Club de Ciencias de la Escola França.
Nuestra intención con esta carta es, en primer lugar, agradecer sinceramente el apoyo que desde el AMPA nos habéis mostrado hasta la fecha. La organización de las dos primeras sesiones no hubiera sido posible sin la financiación y colaboración desinteresada del AMPA en las actividades realizadas.
Diferentes circunstancias motivan la decisión consensuada por la Comisión de Ciencias, que hoy comunicamos con esta carta y cuyo contenido rogamos hagas llegar a la próxima Junta del AMPA. Es nuestra voluntad continuar con nuestra actividad, planteando sesiones experimentales que estimulen en nuestros niños el interés y la inquietud por la ciencia. Para alcanzar este objetivo nos proponemos continuar con el planning trazado de realizar 3 sesiones al año, e invitar a todos los niños de la escuela a participar en estas actividades. Nos proponemos ofrecerlas sin coste o peaje alguno. Lo único que les pediremos a los niños será interés e imaginación. Nos sentimos capaces y con ganas de gestionar esta actividad sin el apoyo administrativo ni financiero del AMPA.
Reiteramos nuestro agradecimiento prestado hasta el momento por la AMPA y confiamos en seguir contando con la colaboración desinteresada de diferentes padres de alumnos, así como la buena acogida mostrada por los alumnos del colegio.
Os saludamos atentamente,
J. Francisco Pérez en representación del Club de Ciencias de la Escola França.

La Irene comenta que han demanat permís per fer us de les aules.
3.  Situació de comptes
Es comenta que només han pagat l’AMPA 201 famílies tot i que s’està intentant que en siguin més.
L’Eva diu que hi ha algunes extraescolar d’esport que surten deficitàries, com es el cas sobretot de la piscina. En Carles comenta que es va parlar amb el Club Egara per veure si es podien encabir tots els nens en un sol dia, però finalment es va desestimar aquesta possibilitat perquè podia ser perjudicial per alguns pares. En aquesta activitat darrerament hi ha hagut algunes baixes que no s’han cobert amb altres nens.
De totes maneres es fa constar que aquest dèficit s’assumirà amb part de la subvenció rebuda per la Secció Esportiva de l’Escola amb la finalitat de fomentar l’esport entre la mainada.
El que es vol des de la Junta es que cada activitat tingui algun tipus d’ingrés, cada comissió ha d’aportar idees, com per exemple fer servei de bar durant les jornades esportives, etc.
La Flori comenta que hi ha algunes activitats que abans de les obres es feien a l’escola i que tradicionalment tenien algun tipus d’acció per abaratir costos com l’organització de bar, rifes, etc.
Es vol deixar clar que al principi la nova Junta va ser força conservadora en l’apartat econòmic fins veure clarament la situació dels comptes de l’AMPA i la projecció de pagaments existent fins a final de curs..
4.  Valoració Festa Nadal
La Neus comenta que en general la valoració de la Festa de Nadal es força positiva.
La nit abans va ploure i la directora del centre va oferir el gimnàs per si la climatologia ens era desfavorable.
La part central de la festa va ser la més animada i es va comentar, com a punt negatiu, que els nens van reconèixer als monitors que feien de patges reials perquè no anaven molt maquillats i eren els mateixos de les colònies. Es va demanar explicacions a Bruixola i ens varen dir que el motiu de substituir els patges va ser per un imprevist d’última hora.
La xocolatada va anar molt be i es va agrair molt que hi hagués xocolata i magdalenes per celiacs .
Va costar força engrescar als nens amb l’animació de la Brúixola.
La recollida d’aliments i joguines per la Creu Roja va ser força fluixa, però es veu que es una cosa generalitzada a tota Terrassa.
5.  Sortida a la Neu
Tots els inscrits ja han efectuat el pagament.
Finalment l’aportació que farà l’AMPA per aquesta activitat serà molt inferior a la prevista.
Es va acordar en una reunió anterior que l’AMPA assumiria el dèficit de l’autocar d’aquesta sortida, però finalment aquest dèficit es gairebé  inexistent perquè es varen demanar més pressupostos i al comentar-ho amb l’empresa de transports que en principi teníem mig emparaulada va dir que ens ho deixava al mateix preu, que el més econòmic que havíem aconseguit.
Desprès d’aquesta experiència l’Eva remarca la importància de demanar sempre més d’un pressupost perquè pot haver (com ha sigut el cas) molta diferència entre un i altre.
Es comenta que tothom que te previst anar a la sortida a la neu rebrà en breu la informació pertinent.
6.  Carnestoltes
En Carles com a membre de la Comissió de Carnestoltes anima a tothom a participar-hi i comenta que tenen previst fer una reunió més endavant.
Es comenta si hi ha alguna cosa prevista per nens menors de tres anys i diu que en principi s’ho havien plantejat pero que no hi haurà problema en disfressar als familiars menors de la família sense cap cost afegit.
7.  Sant Jordi
La Neus comenta que de moment tot està una mica parat perquè s’ha hagut d’organitzar coses més properes en el temps (Setmana Blanca, etc), però el que si esta clar es que es farà el 15 d’abril coincidint amb la celebració que faran des de l’escola i l’exhibició dels balls dels nens per els pares.
8.  Setmana Blanca
L’Emili diu que encara no tenen resposta de si el PAME ens cedeix les instal·lacions per poder fer l’Esplai, insisteix en que per par de la directora no hi cap inconvenient només que preferiria que només fos per nens de la nostra escola.
En el moment en que es rebi l’ok per part del PAME s’informarà a les famílies pre-inscrites perquè facin el segon pagament i s’obrirà un altre període d’inscripcions, posteriorment s’organitzarà una reunió informativa.
Per les Colònies hi ha només 8 nens inscrits i ja està tot lligat, només queda decidir com portaran als nens a la casa de colònies però d’això ja es parlarà el dia de la reunió que faran amb l’empresa que fa l’activitat.
9.  Xerrades per a pares i mares APRENDRE GENERALITAT
Es comenta que hem de donar un cop d’ull a les possibles xerrades que es poden organitzar a l’escola.
10.  Miniolimpiades
Es faran el 28 de maig a l’escola perquè a Can Jofresa aquesta data ja ho tenien ocupat.
S’intentarà oferir servei de Bar.
S’encarregaran l’Àngel Torres amb coordinació amb el Manel –professor d’educació física.
11.  Punt extraordinari.
En Carles ens explica que l’Anna Ma -la directora de l’escola-  li ha explicat que probablement el curs 2011-2012 tindrem dos grups més de P3.
Es veu que a Terrassa pel proper curs fa falta obrir 7 línies més de P3 i aprofitant els mòduls on ara estan ubicats provisionalment els alumnes de l’escola Vapor fins a final de curs, ubicaran dos d’aquests grups com un annex a l’Escola França i que a la llarga es constituiran en una escola pròpia (1 o 2 anys o…)
12.  Precs i preguntes
a/ L’Elvira comenta que aquest any les vinculacions dels instituts ja passen de quatre a dues.
Pren la paraula la Montse Gerona per explicar-nos el que els hi va dir el director de l’IES Terrassa en una reunió: es veu que de cara al curs 2012-2013 volen que cada escola pública tingui un sol institut de seguiment i per nosaltres seria al igual que per el Bisbat d’Egara l’IES Terrassa.
b/ La Pilar comenta el tema de la subvenció que ens han donat per l’acollida matinal i planteja com repartir-la. Es decideix per majoria que es parlarà amb Kronoslleure per obtenir el llistat de nens que fan us del servei durant tot el curs i destinar els diners obtinguts per minorar la quota en la proporció que pertoqui.
També es recorda que el proper curs no hi haurà subvenció per l’acollida perquè a l’anterior Junta se li va passar la data per presentar la sol·licitud.
c/ Es comenta que l’AMPA cada any fa una aportació a l’escola. La Flori diu que durant molts anys els guanys obtinguts amb les fotos de grup es destinava a comprar llibres per la Biblioteca de l’escola, però que va arribar un moment en que ja no calia i es va destinar a altres usos, com ara la compra de cadires per substituir-ne unes que hi havia de plàstic.
En Carles parlarà amb l’Anna Ma per veure que els hi podria fer falta enguany.
El president aixeca la sessió, de la qual, com a secretaria , estenc aquesta acta amb el vist-i-plau del president.
La secretaria,                                   El president,                         Vist-i-plau
(segell de l’AMPA)Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *