Acta de l’Assemblea General


Núm. de la sessió: Assemblea general.
Dia: 9.novembre.2010
Hora: de 21:35h. a 00:20h.
Lloc: Aula de música
Assistents:
AMPA
Pedro Martínez., president
Flori Cuestas, tresorera
Pilar Campos, secretaria
Montse Gerona, vocal

Equip directiu Escola França
Anna Ma Llobet, directora
Imma Miró, cap d’estudis
Àngels Rafael, secretaria
A més, hi ha assistit aproximadament 40 socis i sòcies.
La Flori dona la paraula a l’Equip directiu de l’Escola.
Pren la paraula la directora Anna Ma Llobet i presenta a la Cap d’estudis Imma Miró i a l’Àngels Rafael que es la nova secretaria.
Explica les novetats d’aquest curs:
Ens explica que aquest any ha sortit a concurs el Servei de menjadors escolars i que ha guanyat una empresa que es diu Serunion i que es faran càrrec a partir del mes de gener. Comenta que subrogaran a la majoria de treballadors , principalment als monitors.
Un punt important pel que fa referència a tot aquest tema és que a partir d’ara serà l’Ajuntament el representant legal davant de l’empresa.
També comenta que hi ha haurà un petit increment en el preu de menú.
Respecte a l’equipatge esportiu de l’escola i la bata, comenta l’Anna Maria que el Crac que era la botiga on es podia comprar, ha tancat sense avisar i que a proposta del fabricant, de moment es podrà adquirir a Espots Avinguda a l’Avinguda Abad Marcet (davant del Club Natació Terrassa) i s’intentaran mantenir les mateixes condicions que teníem fins ara.
L’Anna Ma també ens diu que a partir d’ara els pares podran tornar a accedir a l’Escola per veure la Cantata de Nadal, la última mitja hora de Carnestoltes per fer fotos, etc. Però pel que fa a la Cantata de Nadal es demana que els pares siguin respectuosos amb les normes i que si accedeixen a veure el concert siguin conscients de que no podran sortir un cop hagin cantat les seus fills perquè això comporta molt de soroll i fa que els nens de 5é i 6é en ocasions cantin pràcticament sense públic i no podran tampoc interferir en l’espai dels alumnes. Es faran tres torns mati: línia A i línia B i a la tarda Infantil.
La Imma comenta que la diada de Sant Jordi es farà l’últim dia del segon trimestre perquè aquest any cau en plena Setmana Santa.
La Imma com a Cap d’estudis comenta els projectes que porta endavant l’escola: ens fa cinc cèntims del Projecte de Medi Ambient que dirigeix ella amb els coordinadors de cicle i un representant de cada classe, també està implicat el Servei de Menjador perquè ja no emboliquen amb paper de plata els entrepans de les sortides. Aquest any hem guanyat el distintiu d’Escola Verda que aniran a recollir en un acte que es farà al Cosmocaixa: dos professors, dos alumnes (escollits per sorteig entre els alumnes de 4art. I 5é) i un representant dels pares del Consell Escolar. S’ha posat en coneixement del Diari de Terrassa per si volen fer alguna ressenya.
També comenta el Projecte de Lectura Eficaç que esta destinat a millorar la comprensió i velocitat lectora dels nens.
Per part de les especialistes d’Anglès també hi ha en marxa un Projecte de Llengües Estrangeres que es diu Antoine i que passa a explicar-nos l’Àngels Rafael: han elaborat un blog per poder anar treballant, fan desdoblament de grups per poder fer classe amb menys nens, tenen un sistema de graelles amb el que poden controlar més bé el nivell de cada alumne i probablement a partir del segon any de desenvolupament d’aquest projecte (el proper curs) ens adjudiquin una auxiliar de conversa nativa.
Ens expliquen que aquest any ha canviat el programa de gestió de l’Escola i que veurem canvis en els informes respecte al darrer curs.
Un pare de 5é C pregunta si els nens d’aquest grup també tenen com tota l’escola canó de projecció a la seva aula i l’Anna Ma li respon que el tenen pendent d’instal•lar però que de moment poden fer us d’un portàtil.
El mateix pare també pregunta si de cara al proper curs es continuarà mantenint la mateixa estructura de classe per aquesta tercera línia, li responen que no hi ha res decidit que s’ha d’anar veient depenent de si es matriculen més nens al llarg del curs o no, van començar 11 i ja han marxat 3 d’aquests . Li diuen que de totes maneres no te de que preocupar-se perquè aquest nens ja estan totalment integrats amb els seus companys i que per afavorir-ho fan alguns desdoblaments de grups i es barregen amb els altres dos 5ens.
Com la majoria de pares no saben de que va el tema l’Anna Ma els hi fa cinc cèntims: degut als problemes d’escolarització dels nens nascuts a l’any 2000 des d’ensenyament es va dir que a la nostra Escola s’obriria una tercera línia a 5é per atendre a la matricula viva, però anirà evolucionant amb els nens: curs 2010-2011 3 5ens, curs 2011-2012 3 6ens i curs 2012-2013 tot torna a la normalitat.
En Pedro demana que tot això es parli al darrer Consell Escolar del Curs per veure les mesures que es decidiran. L’Anna Ma diu que accepta suggeriments.
L’Equip directiu dona per acabada la seva intervenció a les 22:10h.
Pren la paraula la Flori i abans de donar pas a desenvolupar l’ordre del dia comenta que fa temps es va decidir que les juntes de l’AMPA tot i no ser obligatori fossin obertes per a tots els socis, però que en cas d’organitzar-se moltes comissions hi hauria suficient amb l’assistència dels seus vocals.
També la Flori dona pas al desenvolupament de l’ordre del dia.
Ordre del dia:
1/ Resum curs 2009-2010 i Balanç econòmic
El resum del curs es dona per fet perquè ja es va comentar a la primera junta del curs.
Respecte al balanç econòmic compren el període de juny a octubre perquè el saldo resultant sigui el que hi ha a data d’avui al banc
Es dona pas al següent tema després de comentar que els números estan a l’AMPA per resoldre qualsevol dubte que es pugui tenir.
2/ Projecte i canvis pel curs 2010-2011 (extraescolars, altres activitats, comissions, calendari de juntes…)
La Flori comenta que aquest curs es farà càrrec de les tasques del despatx de l’AMPA la Neus Parraga.
També diu que ella demana voluntaris per optar al càrrec de tresorer des del mes de juny però que de moment no surt ningú, en el moment en que hi hagi voluntaris la Flori la Montse Gerona li donaran tot el suport que faci falta (perquè hi ha moltes coses que ja se sap com i quan fer-les i seria una pena que es perdessin), però degut a la situació d’en Pedro que dimiteix del seu càrrec de President per qüestions de feina (que ell mateix explica) encara que no abandona el seu vincle amb l’AMPA i s’ofereix a donar tots els documents model, contactes, etc. a qui ho necessiti, la Flori continua al cap davant de l’AMPA.
La Sonia s’ofereix per donar un cop de ma en el que calgui i diu que poden disposar d’ella per fer gestions el dimecres al matí.
Es demanen voluntaris per fer coses grans i coses petites, perquè s’ha de tenir present que en Pedro havia assumit moltes tasques degut a la seva disposició de temps que ara s’hauran d’assumir entre varies persones.
La Flori proposa canviar els dies de junta perquè ella els dilluns no pot, es proposa fer-les el primer dijous de cada mes a les 21:30h., s’accepta.
Es passa a comentar algunes activitats previstes:
Anar a buscar el Tió: Es va comentar a la junta extraordinària si es feia i qui s’encarregava i no va sortir ningú però finalment s’encarrega l’Albert (igual que el darrer curs) amb la col•laboració d’altres pares i es farà el 12 de desembre.
La Flori recorda que sempre que es vulgui dur a terme alguna activitat s’ha de posar en coneixement de l’AMPA per fer la circular de comunicació, per obtenir les claus de l’escola si es necessari, etc.
La Montse Gerona explica perquè s’ha decidit que els nens de 6é aquest any no venguin loteria: pèrdua de talonaris per part d’alguns nens, nens que volen vendre loteria i no son socis de l’AMPA, problemes amb la liquidació dels diners, etc.
La Festa de Nadal: La Montse Aguilar ha anat a parlar amb la Creu Roja per mirar d’organitzar alguna cosa similar al que es va fer l’any passat, també s’està intentant contactar amb algú que accepti joguines fetes servir, s’està mirant de fer un mural, la xocolatada, etc. Ho estan organitzant un grup de mares i es demana que a la propera junta puguin explicar-nos més concretament que faran.
Carnestoltes: Ja hi ha comissió per organitzar-ho, en Pedro comenta que ja haurien de fer una primera reunió per començar a decidir coses.
Sortida a la Neu: S’intentarà enviar la circular el més aviat possible juntament amb la informativa de les activitats previstes per la Setmana Blanca perquè la gent pugui fer les seves previsions de despeses.
S’ha hagut de pagar un 50% del total de les places reservades i per tant la gent que vulgui apuntar-se haurà de fer un ingrés a Cajamar.
A les activitats que es faran a La Molina (tir amb arc, etc,) també es podran apuntar els pares. L’AMPA intentarà sufragar par de les despeses i aquest any no hi haurà la possibilitat de pujar a passar un sol dia.
Setmana Blanca: S’encarreguen de l’organització la Neus i l’Emili.
S’han buscat diferents propostes per donar resposta a les necessitats de les famílies respecte als seus fills durant aquesta setmana i es van triar dues opcions durant la Junta extraordinària davant la diversitat de propostes que teníem per dur-les a aprovació al Consell escolar, i es va triar: un Casal a l’escola organitzat per la Brúixola i unes Colònies que organitza Educa+, s’explicarà tot en la corresponent sessió informativa.
Malauradament no s’ha pogut demanar la subvenció per la Setmana Blanca perquè ens va arribar la informació massa tard.
Colònies: Es faran el 3,4 i 5 de juny a El Pinatar a Gualba o a Castell Nou de Bages i les organitzarà la Brúixola, ja s’ha fet una pre-reserva.
Sant Jordi: Queda pendent de decidir que es farà perquè aquest any cau en plena Setmana Santa.
Mini-olimpiades: Hi ha pares que duien de fer-ho a l’escola com abans de les obres però finalment es decideix fer-ho a Can Jofresa.
Festa de Fi de Curs: També queda pendent la decisió de si tornar a fer-la a l’escola o a la cas de colònies.
Es comenta si es considera oportú renovar la nostra condició de socis amb A.I.D.E. i es decideix que si.
Q-Kalma: Comenta la Flori a petició de molts pares que tenien nens fent aquesta activitat molt satisfactòriament el darrer curs, s’està estudiant la possibilitat d’organitzar alguna sessió en cap de setmana.
Club de Ciències: S’han apuntat a la propera sessió 120 nens. Es demana que si algú finalment no pot venir que faci el favor de comunicar-ho.
En total hi ha 213 nens que fan algun tipus d’activitats extraescolars
3/ Quotes AMPA.
Es comenta que durant el darrer curs 49 famílies no van ser sòcies de l’AMPA.
Les quotes de l’AMPA fa 5 anys que no han variat però aquest any tampoc es creu oportú que ho facin, s’acorda doncs no variar-les.
Aquest any i degut a la llei de Protecció de dades la quota de l’AMPA no es pot domiciliar i s’informarà a les famílies de les tres possibilitat que tenen per fer efectiu el pagament:
a/ Ingrés a Cajamar
b/ Pagar directament al despatx de l’AMPA
c/ Girar rebuts amb autorització prèvia.
La Núria i l’Eva s’ofereixen per estar algun dia al despatx de l’AMPA fora de l’horari habitual per fer cobraments.
4/ Eleccions Consell Escolar
Es comenta que a finals del mes de novembre hi haurà eleccions de Consell Escolar i que s’han de renovar la meitat dels membres representants dels pares, s’explica la importància que te i el que implica a l’hora de prendre segons quines decisions.
Seria important que es presentessin un mínim de 6 o 7 pares perquè hi hagin reserves en cas necessari.
Alguns pares ja mostren el seu interès per presentar-se.
5/ Precs i preguntes
* Es demana que es farà finalment amb la subvenció de canguratge i sembla que no està massa clar si s’ha rebut una sola subvenció i el que s’ha cobrat ja es una bestreta i el que falta de cobrar la resta o son dos subvencions diferents.
S’afegirà a l’ordre del dia de la propera junta per aclarir-ho.
* Una mare comenta un accident que va tenir la seva filla el 3 de novembre durant l’estona de pati del menjador i es queixa de l’actitud de les monitores que segons ella no van estar al cas del que passava perquè estaven xerrant. Li diuen que hauria hagut de dir-ho a la comissió de menjador i que intentaran aclarir el que va passar. També es comenta que l’assegurança escolar no cobreix despeses de dentista ni d’olleres.
* Una mare pregunta perquè el preu dels tiquets de menjador comprats mitjançar caixer es diferent depenent de l’escola. Li responen que es perquè algunes van decidir donar aigua embotellada als seus nens.
El president aixeca la sessió, de la qual, com a secretaria , estenc aquesta acta amb el vist-i-plau del president.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *