Acta núm. 1 / 2010-11

Acta Núm 1 de la Junta de l’AMPA de l’Escola França

Núm. de la sessió: 1era.
Dia: 28.setembre.2010
Hora: de 21:40h. a 23:45h.
Lloc: Aula de música
Assistents:
Flori Cuestas, tresorera
Pilar Campos, secretaria
Montse Gerona, vocal
En Pedro Martínez (president) excusa la seva assistència. A més, hi ha assistit aproximadament 43 socis i sòcies.

Ordre del dia:

1. Valoració Festa Fi de Curs
La festa de fi de curs va anar molt bé, va assistir força gent i tothom sembla que va quedar content.
Hi ha pares que comenten la possibilitat de tornar a organitzar la festa a l’escola, s’acorda decidir-ho més endavant.
2. Valoració Casal d’estiu / 3. Extraescolars 2010-2011.
La Flori presenta a la Sandra que ve com a representant de l’empresa Kronoslleure i que fa la valoració del Casal d’Estiu i de les activitats extraescolars que gestionen ells.
Comenta que els nens han gaudit molt del casal com es pot extreure de l’enquesta de satisfacció que varen passar als pares, només es valora potser com a punt feble la informació rebuda pel que fa referència a les sortides, que segons alguns pares va ser una mica minsa.
Del servei de menjador es va fer càrrec el Catering K-prens.
L’Escola va donar permís per fer servir força espais, més que el darrer curs en que encara estàvem d’obres.
Respecte a les activitats extraescolars:
• Comenta que aquest any hi ha hagut una disminució en el nombre de nens que assisteixen a Canguratge, encara que han d’haver el mateix nombre de monitors, això justifica l’increment en el preu del servei a petició d’una mare.
• El mon del sons és una nova activitat al igual que el mon de les arts , Hip-hop es fa un cop a la setmana però si hi ha demanda es podria fer dos, el grup proposat per petits no s’ha omplert, a patinatge encara hi ha places disponibles (es recomana fer servir patins de 4 rodes perquè dona possibilitat de fer més coses), també fan d’acompanyants a l’activitat de piscina que aquest any es fa dos cops a la setmana (dimecres i dijous).
• La Sandra també comenta les solucions que han trobat per continuar fent les activitats que s’organitzen a l’aire lliure els dies de pluja, en cas de que els pares no vinguin a recollir-los.
• La Flori desprès d’agrair la presència de la Sandra continua explicant la resta d’activitats extraescolars: Es fa per primer cop bici, l’empresa organitzadora porta les bicis i casquets (qui vulgui pot dur el seu casquet), els dies de pluja faran teoria de seguretat vial.
La resta d’activitats d’esport depenen de la Secció Esportiva Escola França: fa constar que encara hi ha alguna plaça lliure a l’activitat d’ Handbol , que el Bàsquet de 3er i 4art es fa sense problema, però el de 5é i 6é s’està intentant omplir amb l’ajut dels dinamitzadors esportius que fan difusió de l’activitat. L’activitat de Raquetes no s’ha omplert.
Aproximadament hi ha 115 nens inscrits a diferents activitats, sense comptar
amb els de canguratge.
La Júlia Carrasco pregunta si està previst fer alguna activitat durant la Setmana Blanca i Flori contesta que hi ha una proposta per part de Brúixola que s’està estudiant.
Es pregunta si es podrien fer colònies d’hivern i Flori contesta que segurament sortiria molt car però que de totes maneres es pot demanar pressupost.
4. Cap de Setmana a la neu .
Es comenta que l’any passat ens vàrem despertar massa tard i ja no es va poder reservar l’alberg que esta més a prop de les pistes d’esquí de la Molina perquè es va apuntar força gent i com aquest any no volem que passi el mateix es proposen tres caps de setmana per poder fer una pre-reserva de 100 places.
Els caps de setmana proposats són:
• 15-16 de gener 0 vots
• 19-20 de febrer 20 vots
• 26-27 de febrer 0 vots
Queda aprovat doncs de fer la pre-reserva per el cap de setmana del 19 i 20 de febrer.
5. Convocatòria propera Assemblea General de l’AMPA.
Tot i que ja fa temps que es va decidir que les juntes fossin obertes a tothom, es fa una assemblea general a la que normalment assisteix també l’equip directiu de l’escola.
Aquest any es comenta de fer-la dilluns 8 de novembre però finalment es decideix fer-la dimarts dia 9 a les 21:30h. perquè a força gent no li va be el dia proposat.
En aquest punt la Flori aprofita per comentar que aquest any tan ella com la Montse Gerona deixen el seu càrrec: Tresorera i responsable del despatx de l’AMPA i vocal, respectivament.
Ja s’ha trobat una persona per fer les tasques del despatx que serà la Neus Párraga i que ens atendrà a tots el socis els divendres de 17:15h a 18:00h aproximadament i la Núria Garcia farà de reforç ens els moment puntuals que calgui.
La Flori ens fa cinc cèntims de perquè la persona que es fa càrrec del despatx rep una quantitat de diners (simbòlica) per fer la seva feina:
– Fa aproximadament uns 8 anys qui gestionava totes les activitats extraescolars i es feia càrrec del despatx de l’AMPA era l’Esplai de Can Aurell i evidentment era un servei que ens oferien i s’havia de pagar, en el moment en que varen marxar per dedicar-se plenament al seu Esplai es van intentar buscar solucions: La Junta va buscar i organitzar les activitats extraescolars i es va buscar algú per fer-se càrrec del despatx (gestories, etc.) però davant la impossibilitat de fer front a la elevada despesa que això podia suposar es va acceptar la proposta de la Montse Utset de fer-se càrrec ella d’aquestes tasques i la Junta d’aquell moment va decidir que era just compensar-la econòmicament igual que s’havia fet fins ara.
La Júlia Carrasco també recorda que seria important que algú volgués formar part de la Comissió de Menjador perquè tan per ella com per l’Anna Martí el proper curs serà els seu darrer any a l’Escola i seria una pena que es malbarates tota la feina feta aquests darrer anys , que ha sigut molta i molt persistent.
La Núria Garcia ha dit que ja poden comptar amb ella.
La Flori aprofita també per comentar que també faria falta gent per substituir-les a ella i a la Montse Gerona a la comissió d’extraescolars i Secció Esportiva, en aquest cas hauria de ser gent que pogués estar localitzable durant els temps en que es fan les activitats per si hi ha algun incident, encara que hi ha una coordinadora d’activitats extraescolars que és la Montse Vives.
6. Novetats del Servei de Menjador.
L’Anna Martí comenta que el Concurs per seleccionar una empresa de menjador escolar que es farà càrrec del servei a partir del gener esta obert i pendent d’adjudicar, s’han presentat 7 empreses i l’Ajuntament esta estudiant les seves propostes.
Actualment fan us del menjador escolar aproximadament 220 nens cada dia.
Una mare pregunta perquè els nens no porten la bata a l’hora del menjador i una responsable de la comissió explica que es va fer per higiene, no es va considerar oportú que els nens anessin tot el dia amb la mateixa bata (classe, dinar, dormir –en el cas de p3) si volen es pot considerar l’opció de dur una bata d’us exclusiu en el menjador.
7. Novetats en mobilitat i mesures de seguretat.
S’han aconseguit algunes de les nostres propostes: coixí berlinès, bandes rogoses, 30km/h, pilons fixos al costat de l’escola per no aparcar, normalment hi ha dos policies vigilant el trànsit, han enretirat el post-elèctric cantonada Frederic Soler – 22 Juliol, etc.
Es comenta que l’escola hauria d’obrir 5 minuts abans per facilitar la no aglomeració d’alumnes i pares a la porta a les 9h i a les 15h.
8. Precs i preguntes
• Una mare pregunta perquè la quota de material de l’escola puja tan quan hi ha escoles que paguen molt menys. Es produeix un petit debat al respecte i també es comenta que hi ha escoles que paguen molt més, de totes maneres es comenta que es traslladarà la pregunta a l’equip directiu de l’escola.
• Es diu que sembla que hi ha certa manca de comunicació entre l’escola i els pares i també es comenta de demanar si us plau que la web de l’escola s’actualitzi més sovint.
• També es demana si a través de l’AMPA es poden demanar millores per la Plaça que hi ha al davant de l’Escola Vapor.
• Es comenta que aquest any a 5é curs hi ha una tercer grup.
• Un pare pregunta si seria factible que hi hagués un espai on poguessin estar els germans dels nens que fan activitats extraescolars. La Flori explica que fa temps es va intentar organitzar una mena de canguratge/esplai de tarda i que no es va fer per manca de nens.
• També es pregunta si seria possible l’assistència dels pares a festes de l’escola com: Carnestoltes, Concert de Nadal, etc. igual que es feia temps enrera. Es diu que es comentarà a l’equip directiu.
• Es pregunta si s’ha mirat de canviar –tal com es va demanar fa temps- d’entitat bancària per fer els pagaments de l’AMPA per una altra entitat que tingui més sucursals (Caixa, Unim, etc.) i faciliti d’aquesta manera la tasca dels pares. Flori comenta que ella no te constància d’aquesta proposta però que es pot mirar de fer-ho.
• Una mare pregunta si van concedir la subvenció que es va demanar per el Servei de Canguratge la resposta va ser afirmativa i es comenta que potser amb els diners es podria cobrir alguna quota dels nens que fan us del servei de manera fixa. Es proposa incloure-ho a l’ordre del dia de la propera junta per prendre una decisió al respecte.
• Flori comenta que encara s’està mirant però que segurament la data de les colònies estarà entre el darrer cap de setmana de maig i el primer de juny.
• També Flori comenta que degut a la llei de protecció de dades aquest any no es pot demanar a l’escola el llistat d’alumnes i els números de compte per girar els rebuts de l’AMPA, per aquest motiu es farà una circular on s’explicarà als pares i s’oferirien varies opcions: pagar-ho personalment al despatx de l’AMPA, anar a pagar-ho a Cajamar o facilitar el número de compte i ja es passaria el càrrec de la quota.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *