> Guanyadora de la “Carta a un maltractador”

Per desè any consecutiu, els alumnes de la ESO de la nostra ciutat participen en un concurs coincidint amb el dia contra la violència de gènere. Enguany, la guanyadora de “Escriu una carta o un missatge a un maltratador” ha estat l’Òdena Rodríguez Polo, de l’escola el Cim. Que sigui aquesta la nostra mostra de solidaritat contra totes les dones que pateixen la violència de gènere.

FORA D’AQUÍ !!!

Autora: Ódena Rodríguez Polo
4art ESO Escola El Cim

Ja n’hi ha prou de mans aixecades, d’insults, de nits sense dormir i dies plens d’angoixa. Ha arribat l’hora de dir-te el que sento.
No tens idea del mal que em fas, de com pesen dins meu els cops, les paraules que deixes anar sense preocupar-te res del que pugui ferir-me.
No puc més… Els dies es fan eterns a casa. Però, vols saber una cosa? Prefereixo mil cops una vida avorrida i monòtona tancada aquí dins, que viure esperant que siguin lleus els cops.
Sóc forta, però l’únic motiu que fa que encara lluiti són els meus fills. I dic meus perquè no et mereixes que et cridin “pare” pel passadís, els nens no són ximples. Saben que ets un mal home, i jo també ho sé. El problema més gran que trobo a tot això és que penso que ets tu qui no en tens ni idea de tot el mal que causes. A mi, als teus fills i a tu mateix. Ets un maltractador.
Vull pensar que no n’ets conscient, però després de les disculpes, sentides o no, em trobo amb més del mateix.
No sé com mirar-te a la cara, la veritat és que no et conec. Abans eres una altra persona increïblement diferent, i ara… Et comportes d’una manera estúpida. Ets un home violent, maleducat, interessat i descarat.
Al principi no tenia valor per enfrontar-me a tu, no sabia com fer-ho, com expressar-me i sentir-me una mica més lliure. Però veus que ara sí que sóc capaç, sóc capaç de començar de nou i de viure com em mereixo, feliç i lluny de tu.
Em sembla que només em queda recomanar-te que prenguis consciència del que fas. Potser reflexiones, o potser no t’importa res del que estàs llegint ara mateix, però ho necessitava. I ho necessitava tant perquè no tinc aire per respirar. Totes les il·lusions que tenia, mes les has preses tu, i no consentiré que em prenguis res més meu.
Ni ara ni mai, tornaràs a fer-me mal, perquè això s’ha acabat.
Adéu.

Telèfons d’urgència en cas de maltractaments

Línia d’atenció a les dones en situació de violència
Tel. 900 900 120
Servei 24 hores.
Gratuït i confidencial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *