Acta de l’AMPA del CEIP França

Acta2
Acta de l’AMPA del CEIP França
Núm. de la sessió: 2ona.

Dia: 19.octubre.2009
Hora: de 21:40 a 23:30h.
Lloc: Aula de 4art. A

Assistents:

Pedro Martínez, president
Flori Cuestas, tresorera
Montse Gerona, vocal
Ma Pilar Campos. Secretaria
A més, hi ha assistit 11 socis i sòcies.

Ordre del dia:
1. Primera valoració de les noves extraescolars: En Pedro comenta que s’està fent un seguiment de les extraescolars noves d’aquest curs, per veure si és correcte el funcionament.
El Hip hop funciona sense cap problema dins de l’horari establert, però en el Ballet no esta tot tan quadrat perquè els nens que ho fan son més petits i el desplaçament és més lent, arriben a l’escola de ball gairebé a les 17:30h.
A l’activitat de Piscina els horaris van més ajustats, s’estan buscant mesures però és força difícil perquè hi ha problemes per aparcar l’autocar a l’hora de recollir als nens a l’escola, no es pot aparcar el bus al Passeig 22 de juliol perquè han denegat el permís i s’aparca a Frederic Soler però no es pot sortir a les 17h perquè llavors es posen els cotxes dels pares i no surt fins a les 17:10h aproximadament. El que si varen donar permís es per que els nens baixin a la rambla. L’activitat en si mateixa està molt be, els nens estan dividits per nivell d’aprenentatge, la piscina te 4 carrils i coincidim amb cap escola més durant la nostra franja horària.
2.   Sortida d’hivern: Es comenten les diferents opcions per assistir a la sortida a la neu programada pel febrer.
Ja hi ha 57 inscrits per passar tot el cap de setmana, dels que 29 volen anar en autocar. S’ha demanat a Brúixola que consultin a l’alberg si poden ampliar l’oferta fins a 90 places.
Qui opti per passar el cap de setmana sencer haurà de fer un ingrés (prèvia confirmació per part de l’AMPA de que tenen plaça) en concepte de paga i senyal al novembre.
Els que només vulguin anar a passar un dia (dissabte o diumenge) hauran de comprar els tiquets en el moment en que es posin a la venda.
3.   Renovació de la condició de socis d’AIDE: Es comenta que durant els dos darrer anys hem sigut socis de l’Associació AIDE, s’enumeren els avantatges que això comporta per les famílies associades a l’AMPA i la possibilitat de fer al llarg del curs dues xerrades sobre temes que siguin del nostre interès.
Es decideix per majoria associar-nos també aquest curs i més endavant ja comentarem possibles temes i dates per fer les xerrades.
4.   Loteria de Nadal: Normalment la venda de la loteria de Nadal es organitzada pels pares de 6é però aquest any s’han trobat que l’administració de loteria que els hi feia les butlletes ha tancat i no hi ha cap més que els hi vulgui fer les mateixes condicions, només troben administracions que els hi donen l’opció de fer butlletes de 5€ (on es juguen 4€) o de 3€ (es juguen 2,40€), aquesta segona opció es la que s’aprova i es tirarà endavant.
5.   Voluntaris per organitzar la Comissió de Carnestoltes: Sembla que de moment no hi ha voluntaris per organitzar la Rua.
La Pilar explica més o menys en que consistiria la feina de la Comissió de Carnestoltes per si algú dels presents s’anima i fa constar que tindran tot el suport de la comissió sortint.
S’aprofita per comentar la possible sortida a buscar el Tió, es consultarà amb la família que ho ha organitzat altres anys o amb algú que els vulgui substituir i s’informarà a la junta del novembre.
6.  Valoració de la reunió mantinguda amb el Departament de Mobilitat: Finalment es va fer la reunió amb els responsables de mobilitat de l’ajuntament (que va estar aplaçada per part de l’administració en varies ocasions), a la reunió varen assistir: representants de l’ajuntament, de la direcció de l’escola i el president de l’AMPA.
Quan acabin les obres tots el alumnes de l’escola sortiran pel carrer Frederic Soler i els pilons que hi ha actualment arribaran fins a la cantonada del carrer Ausias March, la direcció de l’escola es compromet a enviar un e-mail al departament de mobilitat per informar de la data de l’acabament de les obres perquè posin de seguida els pilons.
S’ha reclamat la instal·lació del passos de vianants alçats i el tall de carrer  durant les entrades i sortides dels nens però no volen, només hi ha un policia que es situa al pas de vianants del passeig 22 de juliol amb el carrer  Pi i Margall.
Des de mobilitat proposen que esperem a veure com va tot quan finalitzin les obres i que si sorgeixen problemes ja els hi intentaran posar solució.
Es va comentar el pla pilot que tenien al CEIP Bisbat d’Egara però no s’implementarà perquè ha donar molts problemes per posar i treure la pilona mòbil.
També es va comentar la instal·lació provisional que es farà dels mòduls del CEIP Vapor Cortés al solar que hi ha davant la nostra escola perquè des de mobilitat tinguin present que el problema de trànsit de nens al carrer es veure agreujat  i s’han compromès a mirar-ho.
7.  Precs i preguntes:
1- Anna Ma Martí comenta la reunió a la que va assistir a la FAPAC, comenten que a l’Elvira l’han convocat una reunió de la Comissió del Consell Municipal Escolar i en Pedro comenta que a ell com a representant de la Comissió de mobilitat no ha estar mai convocat per la FAPAC a cap reunió.
2- Han assistit tres pares per plasmar les seves queixes respecte al servei de menjador, creuen que ha perdut qualitat respecte a altres anys, diuen que els seus fills constantment els hi estan explicant coses negatives (menjar fred, escàs , etc.) des de la comissió de menjador els hi expliquen el seguiment que es fa d’aquest servei i tot i que diuen que evidentment transmetran les seves queixes als responsables (algunes ja les havien detectat que passen de forma  ocasional) fan pales que entre 240 usuaris la queixa de tres és poc significativa.
Un dels pares pregunta si seria factible que alguns nens portessis el dinar de casa i el poguessin escalfar a l’escola i es respon que no hi ha infrastructura per fer-ho.
Es comenta que ara que ja estan en bon estat  totes les cuines de les escoles públiques de Terrassa, l’Ajuntament s’ha compromès a fer un seguiment per part seva més acurat que fins ara i també informen que el proper any hi haurà concurs públic per adjudicar aquest servei.
3- L’Elvira pregunta si el fet de que només hi hagi 1 llibre de medi per cada dos nens, es per manca de diners per dur a terme la socialització dels llibres i es diu que des del professorat diuen que és per potenciar el treball en grup.

4- En Pedro comenta que tinguem present que quan s’acabin les obres farà falta la col·laboració dels pares per fer el trasllat del material de l’AMPA (del soterrani al nou despatx) i diu que si s’ha de fer abans de la propera junta ens convocaria a través del blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *