9ena. acta

acta-9-sessioActa de l’AMPA del CEIP França

Núm. de la sessió: 9ena.
Dia: 23. Abril.2009
Hora: de 21:40 a 23:25h.
Lloc: Aula de 3er B

Assistents: Pedro Martínez, president, Flori Cuestas, tresorera, Montse Gerona, vocal, Ma Pilar Campos. Secretaria

A més, hi ha assistit 10 socis i sòcies.

Ordre del dia:

1.Punt extraordinari: Aclariment del rumor aparegut respecte al suposat atropellament d’un  nen a la sortida de l’escola: Es tracta d’un nen que te una mica la mobilitat reduïda i que en el moment de entrar a l’escola estava jugant amb el seu germà gran al costat de la vorera, va caure malament i es va trencar el peu per dos llocs. En veure el que havia passat una conductora va parar el cotxe va atendre al nen i en veure la gravetat el va muntar el cotxe i amb tota la seva bona voluntat el va dur a urgències perquè fos atès pels serveis mèdics. Algú va informar a l’Anna Maria que en sortir i veure que no hi havia ningú va avisar als mossos d’esquadra. Així doncs queda aclarit que en cap cas es va tracta d’un atropellament.
De totes maneres s’insisteix al departament corresponent del perill que hi ha a l’entrada i sortida dels nens a l’escola i un cop més es demana l’elevació  dels passos de vianants i la col·locació dels pilons mòbils. Des del departament de mobilitat responen que no els hi constava lo dels passos de vianants però si lo dels pilons i que entre la propera setmana i la següent intentaran que estigui tot resolt.
També es comenta el que va passar amb un contenidor de les obres que estava destinat abocar fustes, al anar a carregar-lo al camió es va caure tot degut a que el pes estava desequilibrat, això va passar a les 08:30h. del matí i a l’hora de l’entrada dels nens encara estava tot pel mig. S’ha demanat que vinguin a buidar-los a una altra hora i han contestat que intentaran fer-ho entre 10 i 11h. També han dit que els contenidors de les escombraries  el canviaran de costat.
En Pedro comenta que es reunirà amb el president de l’AMPA del Vapor Cortes perquè està previst que portin els barracons al solar que hi ha al costat de la nostra escola fins que estigui feta la seva a l’emplaçament actual, per parlar del tema de la mobilitat.
2. Valoració de la Diada de Sant Jordi: La valoració ha estat molt positiva, s’han venut força llibres i 170 roses.
3. Explicació de la reunió mantinguda amb ISS Càtering (empresa que porta el menjador): La comissió del menjador va tenir una  reunió amb ISS i varen parlar entre altres temes dels dies 2 i 3 d’abril en que els nens no varen tenir escola degut al trasllat de les aules i per tant no va haver servei de menjador, ho descomptaran en el proper rebut.
La coordinadora marxa a una altra escola fins el mes de desembre i en el seu lloc ve una noia que es diu Maria i és psicopedagoga.
Va haver un problema amb els llitets que fan servir per fer la migdiada els nens de p3, perquè els posen a l’aula de psicomotricitat i feien malbé el terra que és d’un material tou i es va decidir comprar a mitges entre l’AMPA i l’escola matalassos petitons.
La setmana passada va saltar la llum i com a la cuina tot és elèctric no varen poder acabar de fer truites per tothom, la cuinera va substituir la truita per amanida i pernil dolç. Es va intentar localitzar al Jaume o al cap d’obres i cap dels dos estava a l’escola, el conserge que el substitueix els divendres al Jaume no sabia que havia de fer.
Es comenta que el que volem des de l’AMPA son alternatives i no excuses, el que és evident és que hi ha un greu problema amb la potència de la llum i la solució és cara i difícil, però volem que es prenguin solucions per part de qui toqui: Generalitat / Ajuntament.
Ara per ara al menjador hi ha dos torns: el del petitons i el de tota la resta, i sembla que des de que tornem a tenir cuina a l’escola hi ha més nens apuntats.
4. Resultat del judici de canguratge: Abans de Setmana Santa el jutge va dictar sentència favorable a l’AMPA, en el judici que va dur a terme referent al tema de canguratge del mati. A la sentència el jutge ens dona la raó en les nostres arguments i confirma que la persona que oferia el servei, no tenia cap vincle amb l’AMPA: ella de forma totalment autònoma contractava amb els pares el servei i els hi cobrava la quantitat fixada per ella, de la mateixa manera es feia càrrec de comprar el material que no feia servir de l’escola, sense passar-nos factura, ni informar-nos. També era ella qui proporcionava els monitors, s’encarregava de pagar-los, etc. Per tot això el jutge a dictat sentència al nostre favor, encara que com a qualsevol sentència es pot apel·lar en un tribunal superior, cosa que la Lluïsa ha fet. De moment  encara no s’ha confirmat el recurs, en cas de confirmar-se passarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que pot trigar fins a dos anys en respondre.
5. Informació sobre les consultes efectuades: festa de fi de curs, casal d’estiu, piscina curs vinent, etc.:
a/A Piscina: hi ha apuntats 52 nens i es farà dimecres i dijous, d’aquí a dues setmanes aproximadament es farà una reunió informativa, es demanarà una petita paga i senyal per fer la reserva.
b/Al Casal d’Estiu: hi ha apuntats 35 nens, però s’ha d’acabar de quadrar números perquè hi ha moltes opcions diferents , també es farà una reunió informativa.
c/A la Festa de Fi de Curs: hi ha apuntades 325 persones (90 famílies) des les que 55 aniran en autocar, 240 dinaran el menú, etc. Els tiquets es posaran a la venda segurament durant la segona quinzena de maig fins la primera setmana de juny.
6. Oferta d’anglès pels nens de P4 i P5 durant l’horari de menjador: La comissió de menjador va parlar amb Rocha perquè les hores durant les que es portaria a terme l’activitat d’angles pels nens de P4 i P5 que fan us del  menjador esta teòricament coberta per ells i varen dir que no hi ha cap problema que ja és el cas d’altres escoles.
S’ha demanat informació a les escoles International House i FIAC i la més interessant és la de l’IH. L’activitat es faria dos dies i faria falta un mínim de 8 nens, es faria exactament el mateix que a fan ells a la seva seu, el material aniria a càrrec seu però els llibres a càrrec de cada família.
S’enviarà una carta als pares de P4 i P5 per veure el nombre de famílies interessades.
7. Presentació programa de descomptes per socis de l’AMPA: llibreries, acadèmies d’idiomes, clubs esportius, etc.: Es tracta de fer un blog més interactiu: alumnes, pares i mares,etc. I introduir enllaços a empreses de diferents àmbits que a canvi ofereixin algun avantatge als socis de l’AMPA de la nostra escola i ja tenim algunes propostes:
a/ Club Egara: matricula gratuïta
b/ A l’aula de música de Rock & Music: matricula gratuïta, xerrades a l’escola, seminaris, informació i suport als nostres professors de música, etc. Ampliable a l’entorn familiar dels socis de l’AMPA.
c/ IH: 15% de descompte sobre el preu total del curs.
d/ Papereria-Llibreria Flippa: Si es compren els llibres de text del curs, ofereixen un 10% de descompte en material escolar i en llibres.
8. Precs i preguntes:
Pares de P3, P4 i P5 diuen si no podrien obrir-se les dues ales de la porta al anar a recollir als seus fills perquè fos més accessible.
Es proposa de fer dos torns de pati perquè degut a les obres estan massa atapeïts, però això és molt difícil deguts als horaris de classe, però potser es podria proposar que els nens de 1er i 2on facin us del pati dels de p3-4-5.
Es pregunta si es farà una reunió informativa de colònies i la resposta és que segurament si.
El president aixeca la sessió, de la qual, com a secretaria , estenc aquesta acta amb el vist-i-plau del president.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *