> 7ena sessió de l’AMPAacta-7-sessio
Núm. de la sessió: 7ena.
Dia: 19.Febrer.2009
Hora: de 21:45 a 23:20 h.
Lloc. Biblioteca CEIP França
Assistents:
Pedro Martínez , president;
Flori Cuestas, tresorera
Montse Gerona, vocal
Ma Pilar  Campos, secretaria
A més, hi ha assistit 6 socis i sòcies.
Ordre del dia:
1. Estat de les obres: En Pedro comenta que ja està pràcticament acaAfegirbada la 1a. fase, però el trasllat no es farà fins desprès de Setmana Santa.
El 2 de març començaran les obres dels gimnàs, sinó varien les coses.
En principi l’aparelladora va donar el vist i plau per fer fotos de les obres per poder penjar-les al blog, però l’arquitecte no concedeix el permís perquè s’ha d’esperar a formalitzar el lliurament de la 1a fase de les obres.
2. Explicació de les colònies: Aquest any les colònies es faran el 29, 30 i 31 de maig a la de colònies El Pinar, a Canyelles. Encara s’estan pactant els preus però segurament no seran molt diferents als de l’any passat, depèn bàsicament dels preus dels autocars.
La Montse Gerona va parlar amb la Cap d’estudis per veure si les dates que ens oferia la Brúixola podien ser problemàtiques per els alumnes de 6é i va dir que no hi havia cap problema.
Es comenta quan es podrien obrir les inscripcions i s’acorda que a finals de març o principis d’abril.

3. Explicació de la reunió mantinguda amb serveisterritorials(nou mapa escolar ): Finalment ens varen convocar a una reunió amb Serveis Territorials , tal com havíem sollicitat.
La reunió va ser amb el Sr. Plancheria  (l’inspector) i va dir que hi ha una prorroga concedida durant dos anys respecte a les vinculacions dels IES amb les escoles.
En Pedro li va preguntar per la nostra proposta , que aquesta prorroga es mantingues fins que haguessin de passar a secundaria els nens de l’escola que durant el curs 08-09 fan P3. Aquesta proposta es fonamenta en els criteris de proximitat que molta gent va fer servir per inscriure als seus fills a la nostra escola i que quan hagin de passar a secundaria canviaran radicalment, per exemple un nen que visqui a prop de l’estació de RENFE i hagi d’anar al IES Nicolau Copèrnic enlloc del Montserrat Roig. Va contestar que es un problema que es presentarà d’aquí a dos anys, però que es començarà a estudiar la qüestió dels nens  que queden desplaçats per zona d’aquí a un any.
En Pedro també li va preguntar per la construcció de nous IES i li va contestar que de moment només esta en marxa la del IES Mont Perdut a la Gripia i que també s’han de construir tres escoles noves, que en teoria haurien d’entrar en funcionament el proper any.
També es va comentar que el Conseller d’Ensenyament Ernest Maragall ha reconegut que el cas de Terrassa és excepcional respecte a altres municipis.
4. Explicació de lareuniómantinguda amb la regidora de mobilitat: els assistents varen ser: en Pedro, la regidora de mobilitat Sra. Lluïsa Melgares, la responsable del disseny dels canvis proposats a Ca n’Aurell i un tècnic de l’ajuntament.
El Pedro ens fa un resum:
La zona on està l’escola es veurà afectada per la  reforma urbanística  “Vapor Cortés”. Quan es porti a terme aquest projecte el carrer Frederic Soler passarà a ser de vianants, per tant ja no passaran cotxes per davant de l’escola.
El projecte  està a l’espera de que capital privat assumeixi part de la urbanització que inclou l’enderroc de les velles fabriques i la construcció de nous habitatges  , àrees comercials, zona verda i una nova escola.
Així doncs en aquesta zona no poden fer-se actuacions que desprès s’haurien de desfer.
Per altre banda a partir del mes de març canviarà el sentit de la circulació d’alguns carrers propers a l’escola, segons la regidora això farà que es redueixi el tràfic davant l’escola.
El que ens proposen es posar  uns pivots mòbils a tota la acera del carrer Frederic Soler, anul·lant tot l’aparcament del costat de la porta de l’escola i així s’alliberaria espai perquè els pares puguin fer-ne us a l’hora de dur i recollir als nens, al davant es podrà continuar aparcant .
El policia continuarà posant-se a la cantonada per les tardes. Totes les actuacions es faran en el termini d’un mes aproximadament. Els contenidors de la brossa es traslladaran a la cantonada.
Després  de Setmana Santa avaluaran els resultats i s’intentarà establir un sistema, assumible per tots, que ens permeti tallar el carrer durant els minuts previs i posteriors a l’entrada i sortida dels nens de l’escola.
Al Bisbat d’Egara començarà una prova pilot amb uns pivots mòbils que controlarà de moment l’AMPA i si els hi funciona es podria aplicar a la nostre escola.
5. Valoració del primer mes del blog: En Pedro comenta que a nivell d’usuaris la consulta és molt senzilla.
Hi ha una mitja de 80 consultes diàries cosa que es valora molt positivament.
Estaria molt be que la gent fes més comentaris i participes més respecte als temes de debat oberts al facebook.
Com a eina de treball és molt bona i si aconseguim que la informació no sigui només unidireccional seria genial. Els comentaris que s’envien al blog sempre es validen però els del facebook no.
64 famílies han donat el consentiment per rebre informació per correu electrònic.
6. La valoració de la xerradad’AIDE: ha estat molt positiva. En Pedro fa un petit resum de la xerrada perquè la gent que no va assistir sabés de que va tractar. Julia Carrasco comenta que va assistir molt poca gent.
7. S’afegeix un nou punt a l’ordre del dia que no estava previst a la convocatòria: Les Mini Olimpíades
Venen a ser el mateix que les jornades esportives d’altres anys, però es farà a Can Jofresa i ho organitzaran alguns dels professors d’educació física amb col·laboració de l’AMPA i no al inrevés  com altres anys, osigui que aquest any no s’haurà de contractar a la Brúixola.
El lloguer de les pistes de Can Jofresa puja 89,00€ i ja s’ha pagat, la reserva s’ha fet per dissabte 13 de junt de 9 a 15h..
Aquest any els pares només haurem de fer entrepans i poques coses més.
Hi haurà monitors ,lliurament de medalles, etc. El material que s’haurà de fer servir no esta inclòs al preu del lloguer, però en Pedro ha parlat amb l’encarregat del material de Can Jofresa i potser ens ho deixarà.
8. Precs i preguntes:
a/ L’Anna Ma Martí ens fa cinc cèntims del que es va parlar al Consell Escolar Municipal en que va estar convocada com a membre de la comissió de menjador: El tema dels morosos va ocupar força temps però com no estava present cap responsable de serveis socials, cadascú va dir la seva i no es va arribar a cap conclusió.
El nou gerent del PAME és el Sr. Jordi Castan.
El pla de funcionament del servei de menjador s’ha d’adaptar a cada centre escolar abans de final de curs.
La FAPAC ha d’enviar a totes les AMPA o a les escoles la cronologia feta per Manel Fernández sobre l’inici de la concessió a Rocha dels menjadors escolars a Terrassa.
També es va parlar de la importància d’insistir en l’ús del català com a llegua oficial , de la importància de la formació continuada dels treballadors dels menjadors (seguretat i higiene, riscos laborals, etc.)
Els criteris d’admissió han d’estar enllestits abans de fi de curs i s’haurà de facilitar la informació amb la pre-inscripció , s’ha agafat com a model el de les escoles bressol, s’haurà d’afegir un annex d’al·lèrgies.
També es va parlar de l’avaluació de les infrastructures (mesures dels menjadors, instal·lacions, nombre de nens segons el torn, etc.)
b/ Carnestoltes: Es va parlar del nombre de participants definitius.
c/ En Pedro comenta que hi ha possibilitat de demanar diferents subvencions i la nostra AMPA ha presentat els papers a la Generalitat perquè ens doni un document vàlid durant 5 anys per no haver de presentar cada cop que sol·licitem una d’aquestes possibles subvencions tota la paperassa.
El president aixeca la sessió, de la qual, com a secretaria , estenc aquesta acta amb el vist-i-plau del president.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *