> Acta de la Sessió núm. 6 de l’AMPA

 

6a-sessiopdf1Núm de la Sessió: 6a
Dia: 29.Gener.2009
Hora: de 21:40 a 23:25 h.
Lloc. Biblioteca CEIP França

 
Assistents:
Pedro Martínez , president, Flori Cuestas, tresorera, Montse Gerona, vocal i Ma Pilar  Campos, secretaria
A més, hi ha assistit un nombre aproximat de 12 socis i sòcies.
 
Ordre del dia:
En Pedro comença abans de donar pas a l’ordre del dia a comentar la sortida que es va fer el passat desembre i va quedar pendent a l’ultima reunió de la junta. Comenta que va rebre un e-mail d’en Xavier on li deia que tot va anar molt bé, va ser una trobada molt concorreguda, van anar al igual que altres anys al bosc de Can Deu de Sabadell i es varen trobar amb algunes altres escoles, tothom s’ho va passar d’allò més be i varen fer algunes fotos que segurament es penjaran al blog de l’escola.
 
1.     Explicació del desenvolupament del judici del tema de Canguratge: El judici interposat per la Lluïsa (antiga prestatària del servei de canguratge) en que reclama el reconeixement de dret ( que era una treballadora i que cobrava de l’AMPA ) es va celebrar el 22 de desembre i està pendent de sentència .
El nostre advocat durant el judici va intentar demostrar que la Lluïsa oferia el servei de Canguratge sense que existís vinculació amb l’AMPA, que era ella qui cobrava directament als pares i que tampoc va facilitar mai un llistat dels usuaris del servei. Ells varen intentar demostrar justament el contrari i ara és el jutge qui ha de dictar sentència.
Actualment al servei de Canguratge està en mans de l’empresa Kronoslleure i te un nombre aproximat de 45 usuaris habituals.
 
2.     Estat de les obres: Van a molt bon ritme però hi ha coses que no estaven previstes i no es podran instal·lar els nens de parvulari fins passat Setmana Santa, període que s’aprofitarà per fer també el desallotjament de l’edifici central i el consegüent trasllat de les aules de 1er. a 6é, per tant la segona fase començaria desprès de Setmana Santa, encara que es força probable que per no estar parats es comences a fer el gimnàs i la sala de maquines, el que implicaria que ja no es podria fer us dels patis que donen al passeig 22 de juliol.
Les cistelles de bàsquet es posaran provisionalment al pati del davant on es faran algunes de les activitats extraescolars com bàsquet i patinatge.
La data prevista de finalització de les obres és desembre/09 o gener/10.
Respecte a la 2ona. fase de les obres es demana que l’aula de plàstica, que estarà ubicada al final de l’actual edifici principal, es faci el mes tard possible, perquè per aquell punt es pugui passar d’un costat a l’altre de l’escola.
En Pedro li ha dit a l’Anna Ma que demani permís per fer fotos de les obres i penjar-les al blog.
 
  3.    Explicació de la reunió mantinguda amb la regidora i la dinamitzadora del nostre districte.
Entre d’altres temes es volia parlar del problema plantejat a la darrera reunió de la junta: la grua municipal (acta núm. 5), la neteja del dos solars propers a l’escola, la proposat fer peatonal el carrer Frederic Soler i de la possibilitat d’obtenir una subvenció per fer la festa conjunta escola-AMPA per inaugurar l’escola reformada.
La regidora  comenta que el dia 10 de febrer hi ha una reunió de l’equip de mobilitat de l’Ajuntament en que es tractaran diferents possibilitats, comenta que fer totalment peatonal el carrer es força improbable, però potser si, durant unes hores al dia; passa el tema de la neteja dels solars al departament corresponent i respecte a la subvenció diu que preparem una proposta per presentar durant el mes de setembre i intentarà incloureu a pressupost.
També es comenta el canvi de direcció del tràfic d’alguns carrers propers a l’escola, algú comenta la possibilitat de construir un institut al solar proper a l’escola  que es de propietat municipal.
 
  4.    Explicació del nou mapa escolar (consultable a www.terrassa.cat i al blog de l’escola)
Segons en Pedro el que no queda molt clar és la vinculació escola / institut, al respecte d’això en Pamies li va comentar que és un tema que es tracta cada any  (per la qual cosa cada any haurem de protestar) i que aquesta resolució encara està pendent d’aprovació , el que si sembla clar es que hi haurà una prorroga de dos anys en les vinculacions existents fins aleshores.
També comenta que des de Canal Terrassa estan interessats en entrevistar a algú de la FAPAC per veure la opinió que tenen respecte al nou mapa escolar, i varen ser adreçats a l’Elvira, però encara ningú s’ha posat en contacte amb ella, es comenta que si finalment ho fan la postura a defensar serà: La zona única o com a mínim l’eliminació de les interseccions.
La propera reunió de la FAPAC és el dimecres 4 de febrer i es tractaran entre d’altres els següents temes: mapa escolar, serveis territorials, accés al menjador de nens amb al·lèrgies, etc.
L’Anna Ma Martí comenta de que es va parlar al darrer Consell Municipal Escolar, s’ha reunit unes 4 vegades i a ella l’han convocat a dues com a representant de la comissió de menjador.
1-       Es va enllestir una normativa d’actuació davant els nens amb al·lèrgies que fan us del servei de menjador: serà imprescindible portar un certificat mèdic en que s’indiqui el tipus d’al·lèrgia i si s’ha d’administrar algun medicament.
2-       També es va comentar que hi ha nens que estan becats al menjador i no paguen la seva part de quota, es posa data límit per posar-se al corrent dels pagaments.
3-       A Terrassa encara hi ha 5 escoles que tenen pendent de fer alguna reforma a la cuina i fins que això no estigui enllestit, l’Ajuntament no es vol fer càrrec de convocar cap concurs públic per l’adjudicació del servei de menjador.
4-       Problemes amb els tiquets de menjador (la caixa cobra comissions si es compren d’un en un, gent que no els porta, etc.)
5-       A la propera reunió es tractaran temes força importants com per exemple: regim disciplinari, criteris d’admissió (límits), a qui correspon el material de les cuines, ratio de cuiners, material d’activitats, també es farà arribar un document amb la cronologia de com es va fer Rocha amb la concessió del servei de menjador, també es va dir que seria important l’assistència de Rocha i els monitors corresponents a l’hora de fer les reunions de principi de curs amb les famílies.
 
El Pedro va comentar que hi ha una proposta per part de Kronoslleure per fer un casal d’estiu a l’escola:
L’horari seria de 9 a 1 i de 3 a 5, probablement hi hauria servei de canguratge i menjador, constaria de 5 setmanes i hi hauria 6 sortides (5 a Terrassa, de les que dos serien a la piscina, i la 6ena al Tibidabo , durant les sortides l’horari seria de 9 a 5).
El pressupost de moment per un grup mínim de 24 nens seria de 285€/nen, per 30 nens 240€/nen i així successivament. Ja s’ha fet la reserva a l’Ajuntament de l’espai de l’escola per evitar possibles problemes.
Es podria demanar una subvenció a la Generalitat  que seria d’uns 15€/nen aproximadament.
 
  5.   Presentació del BLOG d l’AMPA i el grup al Facebook: La idea va sorgir en una trobada d’en Pedro i l’Anna Graell en una festa infantil.
El Blog és molt més dinàmic i fàcil de fer que una pagina web.
L’administradora és l’Anna Graell però en Pedro, la Flori i la Pilar tenen petites nocions de com penjar coses al blog.
L’Anna comenta el que s’ha fet fins ara i demana la col·laboració de tothom, és important que la gent doni idees i suggeriments. Es poden afegir comentaris que passaran un petit filtre, per evitar per exemple: possibles desqualificacions personals i coses d’aquest tipus.
Es passarà una circular per posar en coneixement de tothom la nova eina que tenim per comunicar-nos. També s’ha inclòs el Facebook, que així com el Blog te un caràcter més informatiu, aquest te un caràcter més informal, els comentaris que es fan surten en el mateix moment i no es validen, també dona la possibilitat de fer grups de debat.
S’informa de com consultar el Blog i com fer-se del Grup de l’AMPA del CEIP França al Facebook.
 
6.       Precs i preguntes:
1-       L’Anna Benaiges pregunta si ha tocat alguna cosa de la loteria de Nadal de l’AMPA i se li diu que no.
2-       La Pilar comenta que l’enregistrament del Concert de Nadal a l’IES Terrassa deixa molt que desitjar i la totalitat de la gent present que l’ha vist està d’acord.
3-       L’Elvira comenta que hi ha un Servei de Mediació que esta oferint els seus serveis a les escoles de forma gratuïta però que hem de comunicar el nostre interès perquè puguin treballar amb nosaltres. La Montse Gerona diu que no hem rebut res al respecte i l’Elvira diu que com coneix a algú dels que ho porten els hi dirà.
 
    El president aixeca la sessió, de la qual, com a secretaria , estenc aquesta acta amb el vist-i-plau del president.
 
        La secretaria,                                        El president,                                         Vist-i-plau
 
 
 

Hi ha un comentari

  1. Gracies a tots els que feu aquesta feina, perque tothom pugui estar al corrent dels temes tractats a les reunions i de totes les novetats.
    Molt bona feina!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *